Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Is deze pretparkreclame te eng voor tv?

22-12-2016, 19.48 uur

Een nieuwe commercial voor het Engelse pretpark Thorpe Park mag niet uitgezonden worden op televisie. De reclame zou te angstaanjagend zijn voor jeugdige kijkers. De video is een promotiestunt voor de attractie Derren Browns Ghost Train.

Het 25 seconden durende filmpje begint met de tekst: "Tel alle kerstkonijntjes zo snel als je kunt. Kijk goed, want sommige zijn verborgen..." Vervolgens zien kijkers een hoop konijnen op een besneeuwde spoorlijn zitten. De reclame eindigt met een duivels schrikeffect.

Eigenlijk was het de bedoeling om de controversiële commercial uit te zenden op kerstavond en eerste kerstdag. Maar volgens de Britse reclamewaakhond Clearcast zijn de beelden daarvoor te choquerend. "Vóór 21.00 uur mogen er geen horrorscènes vertoond worden", zegt een woordvoerder.

Derren Browns Ghost Train is een virtualreality-darkride die zich afspeelt in een metrostation. De attractie ging afgelopen zomer open. In 2017 worden er "nieuwe bestemmingen" aan de rit toegevoegd, belooft de commercial.

Of de reclame daadwerkelijk te eng is, kan iedereen nu zelf beoordelen. Thorpe Park heeft de beelden op YouTube gezet.



Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be