Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Reuzenrad stilgelegd op kerstmarkt Maastricht

20-12-2016, 17.25 uur

Het grote reuzenrad op de kerstmarkt in Maastricht staat voorlopig stil. De attractie mag niet meer open op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij een inspectie bleken de papieren van de exploitant niet op orde te zijn.

De Duitse eigenaar moest een certificaat tonen, maar kon dat niet toen de NVWA op bezoek kwam. De veiligheidsinstantie heeft de kermisbaas tot woensdagmiddag de tijd gegeven om het formulier alsnog te overhandigen. Zodra dat gebeurt, gaat het rad op winterevenement Magisch Maastricht weer draaien.

Een woordvoerder van de NVWA bevestigt dat er geen problemen zijn gesignaleerd met de techniek of met de veiligheid van het tientallen meters hoge Juwel-reuzenrad, dat eigendom is van exploitant Göbel.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be