Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen biedt dierentuinbezoek in virtual reality

18-12-2016, 14:13 uur | Reacties

Dierenpark Wildlands in Emmen bezoeken vanuit je luie stoel? Met behulp van virtualreality-brillen is het mogelijk om virtueel rond te kijken in de dierentuin. Zieke kinderen in tien ziekenhuizen mogen dat aanstaande maandag uitproberen.

Het park heeft de ziekenhuizen vijf virtualreality-brillen toegestuurd, meldt het Dagblad van het Noorden. Maandagochtend zendt Wildlands een uur lang live beelden uit vanuit boottocht Rimbula River en safaritruck Serenga Safari. Daarvoor worden speciale camera's gebruikt, die in 360 graden filmen.


ZIE OOK: Nooit meer aapjes kijken? 'Over veertig jaar zijn er geen dierentuinen meer'

De kinderen kunnen op die manier toch rondkijken in Wildlands, zonder dat ze hun ziekenhuisbed hoeven te verlaten. Het park werkt samen met het Groningse bedrijf yellowBird. De speciale VR-ervaring is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Eerder dit jaar voorspelde een trendwatcher dat dierentuinen over pakweg veertig jaar zijn verdwenen, onder andere door de komst van virtual reality. "Voor nieuwe generaties voelt dat hetzelfde als iets in het echt bekijken", zei hij.

ZIE OOK: Dierenpark Wildlands Emmen begint met avondopenstelling

Reacties