BillyBird Park Hemelrijk

Pretparkdirecteur geeft toe: 'Waterattractie is helemaal mislukt'

17-12-2016, 21:41 uur | Reacties

Een interactieve waterattractie in het Brabantse pretpark Hemelrijk is mislukt. Dat geeft directeur Ton Derks toe in een openhartige documentaire. De zogeheten Laquana werd jaren geleden gepresenteerd als een innovatieve nieuwigheid voor jong en oud, maar het concept blijkt niet te werken.

In de waterbaan zitten bezoekers in een ronde boot die ze zelf vooruit moeten bewegen door aan een wiel te draaien. Ondertussen kunnen ze elkaar nat spuiten met waterpistooltjes. In de praktijk begrijpen passagiers weinig van het principe.


ZIE OOK: Pretpark geeft openhartig kijkje achter de schermen in tv-serie

Directeur Derks bedacht het concept zelf. "Het is een slecht ontwerp", beseft hij nu. "Zelf attracties ontwerpen is heel leuk om te doen, maar is ook heel riskant. De Laquana is het minst gelukte idee, om het zo maar te zeggen." Onlangs zijn de boten gedemonteerd.

Bij de opening was het pretpark nog een stuk positiever. "Uit vrijwel de hele Benelux is belangstelling getoond voor dit unieke ontwerp", werd er destijds geschreven. "De bouw heeft dan ook al menig attractieontwerper en -liefhebber getrokken."ZIE OOK: Bouwer van Efteling-attractie Vliegende Hollander zwijgt over problemen

Reacties