Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Pretparkdirecteur geeft toe: 'Waterattractie is helemaal mislukt'

17-12-2016, 21.41 uur

Een interactieve waterattractie in het Brabantse pretpark Hemelrijk is mislukt. Dat geeft directeur Ton Derks toe in een openhartige documentaire. De zogeheten Laquana werd jaren geleden gepresenteerd als een innovatieve nieuwigheid voor jong en oud, maar het concept blijkt niet te werken.

In de waterbaan zitten bezoekers in een ronde boot die ze zelf vooruit moeten bewegen door aan een wiel te draaien. Ondertussen kunnen ze elkaar nat spuiten met waterpistooltjes. In de praktijk begrijpen passagiers weinig van het principe.

Directeur Derks bedacht het concept zelf. "Het is een slecht ontwerp", beseft hij nu. "Zelf attracties ontwerpen is heel leuk om te doen, maar is ook heel riskant. De Laquana is het minst gelukte idee, om het zo maar te zeggen." Onlangs zijn de boten gedemonteerd.

Bij de opening was het pretpark nog een stuk positiever. "Uit vrijwel de hele Benelux is belangstelling getoond voor dit unieke ontwerp", werd er destijds geschreven. "De bouw heeft dan ook al menig attractieontwerper en -liefhebber getrokken."



Meer BillyBird Park Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be