Disneyland Paris

Mijlpaal voor Disneyland Paris: Big Thunder Mountain na dertien maanden heropend

17-12-2016, 11:16 uur | ReactiesFoto: @ED92live, @DisneylandBerry, @1929mickey, @InsideDLParis

Met het doorknippen van een rood lint is achtbaan Big Thunder Mountain in Disneyland Paris vanochtend officieel heropend. Een dertien maanden durende renovatie van de populaire mijntrein en het omliggende gebied zit erop. De wachttijd liep al snel op tot zo'n anderhalf uur.

Vanaf vandaag kunnen bezoekers de attractie uit 1992 opnieuw ontdekken, met opgepoetste decoraties, veel nieuwe details en gerepareerde effecten. Er kwam ook een nieuwe scène met videoprojecties en rook. Om alle apparatuur te verbergen, verscheen er een gebouw dat werd aangekleed als een opslagplaats.


ZIE OOK: Eerste beelden van nieuwe effecten bij Disney's Big Thunder Mountain

Disneyland-directielid Daniel Delcourt verzorgde de plechtigheden. Ter gelegenheid van de openingsceremonie deelden medewerkers een speciale krant uit, de Thunder Mesa Daily Messenger.

Naast Big Thunder Mountain heropenden vandaag ook rondvaartattractie Thunder Mesa Riverboat Landing en kinderspeeltuin Pocahontas Indian Village. Daarnaast is Boot Hill nu weer toegankelijk, de 'begraafplaats' bij de uitgang van spookhuis Phantom Manor.

Het opknappen van het gebied is onderdeel van een grootscheeps renovatieprogramma in Disneyland. Komend voorjaar gaat Star Tours na een jaar verbouwen weer open. In de eerste helft van 2017 krijgen Space Mountain, Studio Tram Tour en Pirates of the Caribbean grote onderhoudsbeurten.ZIE OOK: Fans dolblij: bijzondere geisers in Disneyland Paris werken weer

Reacties