Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Roodkapje na tien maanden weer terug in de Efteling

17-12-2016, 10.20 uur

Roodkapje heeft haar weg naar de Efteling teruggevonden. Vanaf vandaag staat ze weer voor de deur bij het huisje van haar grootmoeder in het Sprookjesbos. De afgelopen tien maanden was het beroemde sprookje niet te zien vanwege een enorme renovatie.

In het voorjaar bleek dat het gebouw nodig aan vervanging toe was. Vervolgens werd de constructie helemaal gesloopt en opnieuw opgebouwd, met materialen en technieken van nu. Het oorspronkelijke huisje stamde uit 1960.

Het originele uiterlijk is bijna volledig intact gelaten. Wel zijn enkele details aangepast en werd de toegankelijkheid van het sprookje verbeterd. Roodkapje staat nu naast een hekje in plaats van een grote rots, waardoor kleine kinderen haar makkelijker kunnen zien.

Het attractiepark noemt Roodkapje in een persbericht. "één van Eftelings meest herkenbare en geliefde iconen". "De Efteling heeft sprookjes hoog in het vaandel staan. Daarom worden regelmatig sprookjes toegevoegd, maar worden ook de oude sprookjes goed onderhouden."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be