Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de inspiratiebron voor de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

20-12-2016, 21.49 uur

Het idee voor de nieuwe Efteling-attractie Symbolica komt niet uit de lucht vallen. Het pretpark is achter de schermen al jaren bezig met het ontwikkelen van de personages en de scènes voor de attractie. Belangrijkste inspiratiebron is een stijlboek van de overleden ontwerper Henny Knoet, over de fantasiewereld van Efteling-mascotte Pardoes.

Het omvangrijke boekwerk van 130 pagina's werd nooit officieel uitgebracht, maar Looopings kan wel een reeks ontwerpen laten zien. Daarop staan naast bekendere figuren als tovernar Pardoes en prinses Pardijn ook karakters als grootmagister Almar, koning Pardulfus en Polle het koksmaatje.

Volgens het achtergrondverhaal is Symbolica de naam van de planeet waar Pardoes woont. Op de planeet ligt Hartenstad, met het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. In de attractie neemt Pardoes bezoekers mee op rondleiding langs de geheime vertrekken van het paleis. Veel onderdelen uit het boek zullen terugkomen als scènes in de ride.

Knoet overleed in augustus 2013. In de eerste aflevering van de making-of Symbolica vertelt directielid Olaf Vugts honderduit over het bijzondere boek. "Er is een prachtig stijlboek verschenen en daar staat alles in, over de wereld van Symbolica en de karakters", zegt hij. "Dat boek hebben we gebruikt als inspiratie."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be