Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert eerste aflevering van making-of Symbolica

16-12-2016, 11.02 uur

De Efteling heeft de eerste aflevering van de making-of Symbolica online gezet. In de video van vijfenhalve minuut wordt de nieuwe attractie geïntroduceerd bij het grote publiek. Directielid Olaf Vugts en hoofdontwerper Sander de Bruijn leggen uit waarom de Efteling een darkride als Symbolica nodig heeft.

"De Efteling is al heel lang beroemd om haar overdekte attracties, darkrides", aldus Vugts. "En toch vonden we dat we weer een nieuw pareltje moesten toevoegen." Volgens hem wordt de toevoeging "iets fantastisch".

"Het is uniek voor ons allemaal om aan zo'n grote darkride, waarvan de schaal enorm is, te mogen werken", zegt De Bruijn. Hij vertelt verder over de gedachtenwereld van de overleden ontwerper Henny Knoet, de bedenker van Efteling-mascotte Pardoes. De bekende tovernar komt in Symbolica op meerdere plekken terug.

Vanaf nu verschijnt elke maand een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van de Efteling, tot aan de opening in de zomer van 2017. In totaal komen er acht delen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be