Plopsaland De Panne

Plopsaland krijgt nieuwe milieuvergunning, maar wel onder voorwaarden

15-12-2016, 14:02 uur | Reacties

De directie van Plopsaland De Panne kan opgelucht ademhalen. Het Vlaamse pretpark mag gewoon open blijven. Het provinciebestuur heeft besloten dat Plopsaland een nieuwe milieuvergunning krijgt. Daar zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Sinds afgelopen zomer beschikt het attractiepark niet over een geldige vergunning. Een gespecialiseerd bureau had de aanvraag te laat ingediend. Daardoor is Plopsaland wettelijk gezien illegaal open. De opening van de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride werd uitgesteld om onrust onder omwonenden te voorkomen. Er kwamen acht klachten binnen.


ZIE OOK: Sluiting dreigt voor Plopsaland vanwege verlopen milieuvergunning

De provincie eist nu dat het park hinder voor buurtbewoners zo veel mogelijk inperkt, vooral op het gebied van geluidsoverlast en verkeershinder. Zo moeten er binnen zes maanden extra geluidsmetingen uitgevoerd worden.

"Pas als die in orde zijn, kan het park Heidi The Ride in gebruik nemen", vertelt gedeputeerde van het provinciebestuur Bart Naeyaert in gesprek met een Belgisch radiostation. Er komt ook een speciale opvolgingscommissie. Plopsaland heeft zelf nog niet op het nieuws gereageerd.

ZIE OOK: Plopsaland bevestigt: nieuwe houten achtbaan pas open in voorjaar 2017

Reacties