Efteling

Pretparkdeskundige: 'Efteling moet iets doen aan lange rijen'

15-12-2016, 17:45 uur | Reacties

De Efteling zal maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de wachtrijen in het pretpark veel te lang worden. Dat zegt wetenschapper Pieter Cornelis, deskundige op het gebied van dagattracties. Volgens hem zijn lange wachttijden funest voor een positieve ervaring.

"Als de Efteling wil groeien, moeten ze dat wel oplossen", vertelt Cornelis in gesprek met het Brabants Dagblad. De krant vroeg hem naar zijn toekomstbeeld voor het park als de bezoekersaantallen de komende jaren blijven stijgen. Hij denkt dat er verschillende nieuwe attracties nodig zijn om de capaciteit op peil te houden.


ZIE OOK: Efteling droomt van zeven miljoen bezoekers in 2030

De expert suggereert zelf onder meer een grote waterattractie, licht hij toe op zijn eigen weblog. "Vanwege het beperkte aanbod op dit gebied in de warme en drukke zomermaanden." Cornelis pleit ook voor een overdekt speelgebied voor kinderen. "Omdat de attractie- en speelwaarde voor deze belangrijke doelgroep relatief beperkt en versnipperd is."

Daarnaast zinspeelt de wetenschapper op het bouwen van meerdere extra hotels, een waterpark en een uitgaansgebied. Hij raadt de Efteling ook aan om een aansprekend internationaal merk binnen te halen. "Hierbij mag het thema sprookjes iets verder opgerekt worden."

De Efteling wil vanaf 2020 minimaal vijf miljoen bezoekers per jaar trekken. In 2030 moeten dat er ongeveer zeven miljoen zijn. Vorig jaar was het park goed voor bijna 4,7 miljoen bezoekers.

Pieter Cornelis is gepromoveerd vrijetijdswetenschapper. Hij geeft les aan de Fontys Academy for Creative Industries en runt zijn eigen adviesbureau. In het verleden was hij strategisch directeur bij het Limburgse attractiepark Toverland en hoofd onderzoek bij de Efteling.

ZIE OOK: Oud-directeur: 'Vliegsimulator past goed in de Efteling'

Reacties