Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Grote brand bij hoogste en snelste achtbaan van Europa

14-12-2016, 21.49 uur

Er is een grote brand uitgebroken bij de hoogste en snelste achtbaan van Europa, gelegen in het nieuwe Spaanse pretpark Ferrari Land. Het vuur ontstond woensdagavond bij twee gebouwen pal naast de 112 meter hoge rollercoaster.

De brand werd rond 20.00 uur ontdekt. Vijftien brandweerlieden kwamen ter plaatse. Volgens een woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen, maar Spaanse media melden dat een 37-jarige man eerstegraads brandwonden heeft opgelopen.

Het vuur was op kilometers afstand te zien. Een 25 meter hoge klokkentoren en de gevel van een amfitheater raakten zwaar beschadigd. De toren is een replica van de 'campanile di San Marco' in de Italiaanse stad Venetië.

Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Van een aanslag is in ieder geval geen sprake, zeggen de autoriteiten.

Ferrari Land is onderdeel van pretparkresort PortAventura World in Salou. De opening van het in aanbouw zijnde attractiepark staat gepland op 7 april 2017. Die openingsdatum komt niet in gevaar, belooft een voorlichter.

Naast de recordbrekende launched coaster omvat het park onder andere twee vrijevaltorens, verschillende simulatoren en een racecircuit. De achtbaan maakte onlangs voor het eerst testritjes.





Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be