Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Nog nooit vertoonde lichteffecten in nieuwe Efteling-attractie Symbolica'

19-12-2016, 15.16 uur

De Efteling gaat bijzondere nieuwe lichteffecten gebruiken in de nieuwe attractie Symbolica. Dat onthult Efteling-lichtontwerper Eric Brekelmans in een interview. "Het wordt heel uniek", belooft hij.

"We gaan technieken toepassen die we nog niet eerder in de Efteling hebben gebruikt", vertelt Brekelmans in abonneetijdschrift Wonder. "Ik mag natuurlijk nog niets verklappen, maar ik kan wel zeggen: de eerste proeven stemden mij erg gelukkig."

Brekelmans is vanaf de eerste schetsen betrokken bij de realisatie van een attractie. "Met foto's en tekeningen geven de ontwerpers aan welke sfeer ze willen neerzetten en dat vertaal ik dan naar een lichtontwerp." Vervolgens zoekt hij naar de juiste armaturen en programmeert hij de effecten. Die worden later geïmplementeerd in het besturingssysteem van de attractie.

Baron 1898 was de eerste nieuwe Efteling-attractie die helemaal is uitgevoerd in ledverlichting. Die overstap was lastig, geeft Brekelmans toe. "De kleuren waren in het begin nog veel te kil voor de Efteling. Gelukkig zijn er inmiddels warmere kleuren mogelijk."

De komende tijd worden andere attracties gedeeltelijk omgebouwd naar ledverlichting. "We gebruikten het Zompenwoud van Droomvlucht als proeftuin."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be