Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis verwelkomt jaguars in nieuw verblijf met rotspartijen en watervallen

20-12-2016, 16.29 uurBeeld: Edwin Butter

Na drie jaar bouwen is het nieuwe jaguarverblijf van Artis vanmiddag officieel geopend. Tegelijkertijd heeft de Amsterdamse dierentuin er twee nieuwe bewoners bij: een zwarte mannetjesjaguar en een vrouwtje met een gevlekte vacht.

Het nieuwe verblijf is voorzien van drie Spaanse olijfbomen met stevige zijtakken, waar de beesten makkelijk op kunnen klimmen. Ook zijn er water- en rotspartijen, met 2500 blokken natuursteen. Bezoekers kunnen de roofdieren bekijken vanuit verschillende tunnels. Het dak bestaat uit netten.

Eigenlijk hadden de dieren vorig jaar herfst al moeten arriveren, maar het project liep dik een jaar vertraging op. Vanwege een constructiefout was het verblijf niet af. Daarom verbleven de jaguars - afkomstig uit het Schotse Edinburgh - sinds 2014 in Dierenpark Emmen en bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna.

De twee jaguars leven in Artis apart van elkaar, net als in de natuur. Het vrouwtje heeft zeshonderd vierkante meter tot haar beschikking, het mannetje moet het doen met vierhonderd vierkante meter. De afgelopen weken konden de dieren al een uurtje per dag wennen aan de nieuwe omgeving.Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be