Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Bedrijf uit Zwitserland bedenkt twee nieuwe achtbanen

13-12-2016, 11.39 uur

Stappen we binnenkort in een bizarre zigzag-achtbaan of een rollercoaster met looping-vliegtuigjes? De Zwitserse attractiebouwer RES (Ride Engineers Switzerland) heeft twee nieuwe achtbanen ontworpen: de 'roller ball' en de 'air loop'.

De roller ball bestaat uit een soort knikkerbaan van 19 meter hoog, waarin karretjes omhoog worden getakeld en vervolgens al schommelend heen en weer naar beneden glijden. Per bakje zijn er vier zitplaatsen. Een ritje duurt 86 seconden.

De air loop is een interactieve achtbaan met kantelende vliegtuigjes als karretjes. Passagiers bepalen zelf of ze over de kop gaan door twee vleugels te bedienen. De baanlengte en de lay-out kunnen aangepast worden.

Testopstellingen van beide attracties zouden in januari volgend jaar af moeten zijn. RES is een nieuw bedrijf, maar de medewerkers zijn geen onbekenden in de pretparkwereld. Directeur Willy Walser was in 1997 de oprichter van ABC Rides. Dat is de fabrikant van de Familieachtbaan in BillyBird Park Hemelrijk.






Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be