Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ruim vijftig bezwaren tegen uitbreidingsplannen Efteling

13-12-2016, 07.32 uur

Meer dan vijftig buurtbewoners hebben bezwaren ingediend tegen uitbreidingsplannen van de Efteling. Het pretpark wil de komende jaren met acht hectare uitbreiden, zo'n twaalf voetbalvelden. 54 belanghebbenden maken zich zorgen over die expansiedrift.

"We zijn er volop mee bezig", vertelt wethouder Gerard Bruijniks aan het Brabants Dagblad. Volgens hem gaan de reacties vooral over overlast door geluid, parkeren en verkeer. "Dat is waar mensen zich vooral zorgen over maken."

Het ontwerp-masterplan 'Wereld van de Efteling 2030', waarin het toekomstbeeld van het attractiepark beschreven wordt, lag zes weken lang ter inzage. Alle reacties worden nu individueel beoordeeld. In februari moet de gemeenteraad een beslissing nemen over het plan.

Bruijniks: "We realiseren ons dat de plannen van de Efteling van grote invloed zijn op de directe omgeving. Een zorgvuldige en evenwichtige besluitvorming is daarom van het grootste belang."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be