Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Pretparkgame gaat met de tijd mee: ook homokoppels als bezoekers

12-12-2016, 13.39 uur

Het nieuwe pretparkspel Planet Coaster is een wereld van verschil vergeleken met de klassieke RollerCoaster Tycoon-serie. En niet alleen op het gebied van gameplay en graphics. In de digitale pretparkwereld blijken voor het eerst ook homokoppels rond te lopen.

Wie Planet Coaster een tijdje speelt, merkt dat de virtuele attractieparken regelmatig bezocht worden door holebi-families. Sommige gay-gezinnen hebben ook adoptiekinderen bij zich. In RollerCoaster Tycoon - het eerste deel verscheen in 1999 - was dat allemaal nog ondenkbaar.

De mensen achter Planet Coaster lieten eerder al weten dat elke bezoeker een individu is met een eigen persoonlijkheid. Op social media krijgen de makers een hoop complimenten. "Dit soort kleine dingen laten zien dat onze cultuur verandert en dat maakt me ontzettend blij", schrijft iemand. Een ander zegt: "Deze nonchalante aanpassingen betekenen heel veel."

Planet Coaster verscheen op 17 november en kreeg vrijwel alleen positieve recensies.

Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be