Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oud-directeur: 'Vliegsimulator past goed in de Efteling'

11-12-2016, 13.44 uur

Een grote panorama-vliegsimulator zou goed passen in de Efteling. Dat zegt Bart de Boer, voormalig directeur van het pretpark. Hij reageert daarmee op de opening van een nieuw 'vliegend theater' in het Franse attractiepark Futuroscope.

Die attractie, bestaand uit bewegende gondels bij een enorm koepelvormig scherm, is gebaseerd op de attractie Soarin' uit de Amerikaanse Disney-parken. Bezoekers 'vliegen' over verschillende bekende bestemmingen. "Ik heb de nieuwe Soarin' in Epcot gezien. Niveau daar is perfect", aldus De Boer. "Ik vond het altijd wel wat voor de Efteling."

De Boer deelt ook een YouTube-filmpje van Soarin'. "Ik vind Soarin' een van de beste attracties ter wereld." Hij zegt zich te verheugen op de versie in het Duitse Europa-Park, die volgend jaar opengaat.

Bart de Boer was directievoorzitter van de Efteling tussen 2008 en 2013. Onder zijn bewind openden Assepoester, de Sprookjesboom, houten achtbaan Joris en de Draak, paardenshow Raveleijn, watershow Aquanura en De Nieuwe Kleren van de Keizer. Tegenwoordig is hij verbonden aan opleiding NHTV, fonteinenbouwer WET en de Tilburgse kermis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be