Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Uniek in Europa: pretpark opent spectaculaire vliegsimulator

10-12-2016, 14.54 uur

Het Franse attractiepark Futuroscope heeft een Europese primeur. Vandaag opent de panorama-vliegsimulator L'Extraordinaire Voyage, waarin bezoekers een vier minuten durende wereldreis maken terwijl ze met hun voeten in de lucht bungelen.

Het 'vliegende theater' bestaat uit bewegende gondels bij een enorm koepelvormig scherm van zeshonderd vierkante meter. Fabrikant is het gerenommeerde bedrijf Dynamic Attractions uit Canada. Futuroscope investeerde 12 miljoen euro in de toevoeging.

L'Extraordinaire Voyage begint met een interactieve voorshow gebaseerd op de verhalen van de Franse sciencefictionschrijver Jules Verne. Vervolgens nemen passagiers plaats in de 'Skyloop' die hen laat vliegen over onder meer gigantische bergen, wolkenkrabbers en de woestijn.

Het concept werd bekend dankzij vliegsimulator Soarin' in de Amerikaanse Disney-parken Epcot (Florida) en California Adventure (Californië). Volgend jaar openen vergelijkbare attracties in Amsterdam en in het Duitse pretpark Europa-Park.

Futuroscope, geopend in 1987, staat in het teken van multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. Het park is onderdeel van Compagnie des Alpes, de eigenaar van de Walibi-parken.





Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be