Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris op zoek naar bewapende beveiligers

11-12-2016, 19.30 uur

Disneyland Paris is bezig met het rekruteren van bewapende beveiligers. Zij moeten bezoekers van de Disney-pretparken beschermen in geval van nood, bijvoorbeeld bij een terroristische aanslag. Dat meldt de Franse nieuwssite La Lettre A.

Disneyland wil daarvoor een particulier beveiligingsbedrijf inschakelen. De firma zou naar verluidt een team van een tiental bewapende medewerkers moeten leveren. Het pretparkresort wordt nu al bewaakt door soldaten met mitrailleurs, die patrouilleren bij de ingang.

Afgelopen maand arresteerde de Franse politie meerdere terroristen die van plan waren om op 1 december een aanslag te plegen in Disneyland Paris. In januari werd een islamitische man opgepakt toen hij met twee automatische wapens en een doosje kogels probeerde binnen te komen bij een Disney-hotel.

Woordvoerders van Disneyland Paris doen geen inhoudelijke mededelingen over veiligheidsmaatregelen of het dreigingsniveau.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be