Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politieke partij komt met alternatief voor masterplan Efteling

06-12-2016, 21.44 uur

Een politieke partij heeft een opmerkelijk plan om de files richting de Efteling op te lossen. Raadsfractie Pro3 uit Loon op Zand stelt voor om het lokale autoverkeer en recreatieverkeer in Kaatsheuvel volledig van elkaar te scheiden.

Bovendien moet de Europalaan, de weg richting de hoofdingang van het pretpark, tijdens piekuren volledig gereserveerd worden voor auto's richting of vanaf de Efteling. Dat zou de "toenemende onbereikbaarheid van Kaatsheuvel" moeten stoppen.

"De Efteling is zelf verantwoordelijk voor een vlotte afwikkeling van de eigen bezoekersstromen", luidt het. Het plan van Pro3 komt als reactie op het masterplan 'Wereld van de Efteling 2030'. Daarover moet de gemeenteraad in februari een besluit nemen, meldt het Brabants Dagblad.

In het masterplan staat ook dat de Efteling het park met acht hectare wil uitbreiden, aan de oostelijke kant. Pro3 ziet liever dat men kiest voor de westelijke zijde. Waardevolle natuur aan de oost- en zuidkant zou dan behouden blijven.

Pro3 heeft drie zetels in de gemeenteraad van Loon op Zand.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be