Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Klachtenregen over gesloten achtbanen Efteling: 'Als we dit hadden geweten...'

05-12-2016, 16.59 uur | Reacties

De Efteling krijgt een hoop commentaar nu alle achtbanen in de openlucht vanwege de kou gesloten zijn. Veel bezoekers blijken niet te weten dat de rollercoasters niet draaien bij lage temperaturen. Op Facebook, Twitter en klachtensites stromen de boze reacties binnen.

"Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we de Efteling op een andere dag bezocht", schrijft iemand op Klacht.nl. "Het was vandaag een grote teleurstelling!" Danielle Steiger spreekt op Facebook over een "flinke domper voor onze kinderen die nu zwaar teleurgesteld rondlopen".

De afgelopen dagen waren de Python, houten achtbaan Joris en de Draak, dive coaster Baron 1898 en de Bobbaan vrijwel constant buiten bedrijf. Waterachtbaan De Vliegende Hollander blijft tijdens de wintermaanden sowieso gesloten. Vogel Rok is wel operationeel.

Niels van Oostenrijk vraagt via Twitter zijn geld terug. Jon Eshuijs laat weten: "Prijzig kaartje voor de Efteling wanneer 't halve park dicht is. Werd niets over gemeld op de website." Jessica Kraan had een kortingskaartje, maar heeft naar eigen zeggen nog steeds te veel betaald. "Dan is het nog te duur doordat er zo veel gesloten was."

"Twee dames die zich hadden verheugd op de Baron", jammert Roel Versmissen. "En toen... alle achtbanen dicht". Lareina van Enteren noemt het "een enorme tegenvaller". ‎Christel Schuurmans: "Volle pond moeten betalen en niks kunnen doen met onze zoon."

De Efteling schept zelf veel verwarring door niet overal duidelijk te communiceren wanneer attracties dicht zijn. Op een bord bij de hoofdingang hoort een overzicht te staan van alle attracties die 'tijdelijk buiten gebruik' zijn, maar die lijst is vrijwel nooit compleet.

En op de officiële Efteling-website wordt vermeld dat de Python, Joris en de Draak, Baron 1898 en de Bobbaan alleen gesloten blijven "als het vriest of sneeuwt". Afgelopen weekend sneeuwde het niet en kwam de temperatuur regelmatig boven het vriespunt uit.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be