Parque Warner Madrid

Ook virtual reality bij spectaculaire Batman-achtbaan

05-12-2016, 14.17 uur | Reacties

Bezoekers van een Spaans pretpark kunnen vanaf volgend jaar ervaren hoe het is om met superheld Batman door Gotham City te racen. De spectaculaire achtbaan Batman: La Fuga in Parque Warner Madrid wordt uitgerust met virtualreality-brillen.

Batman: La Fuga is een inverted coaster waarbij passagiers onder de rails hangen. De 32 meter hoge baan telt vijf inversies. De topsnelheid ligt op 80 kilometer per uur. Volgens het verhaal achter de attractie is een slechterik ontsnapt uit de gevangenis Arkham Asylum.


ZIE OOK: Looopings test virtualreality-achtbaan Mount Mara in Bobbejaanland

Voor de toevoeging van virtual reality werkt het park samen met Samsung. Parque Warner Madrid is eigendom van de keten Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Bobbejaanland in België. Het Vlaamse attractiepark presenteerde dit jaar de virtualreality-achtbaan Mount Mara, ook in samenwerking met Samsung.

Virtual reality verspreidt zich als een lopend vuurtje in de Europese pretparkwereld. Er stonden al virtualreality-achtbanen in Europa-Park (Duitsland), Alton Towers (Groot-Brittannië), Linnanmäki (Finland), Schloss Thurn (Duitsland) en Rainbow MagicLand (Italië). Volgend jaar komen daar naast Parque Warner ook Gardaland en Mirabilandia (Italië) bij.

ZIE OOK: Italiaans pretpark voegt virtual reality toe aan Python-kloon

Reacties