Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe attracties in Disneyland Paris? 'We hebben kasten vol plannen'

07-12-2016, 17.29 uur

Er liggen een hoop plannen klaar voor nieuwe attracties in Disneyland Paris. Dat zegt operationeel directeur Daniel Delcourt in gesprek met Looopings. "We hebben kasten vol plannen, maar ik kan er niks over vertellen."

Volgens Delcourt is het te risicovol om de plannen nu al naar buiten te brengen. "We kijken altijd tien tot vijftien jaar vooruit, dus natuurlijk zijn we achter de schermen bezig met toevoegingen aan de parken. Maar zulke plannen zijn altijd aan verandering onderhevig door externe factoren."

Hij geeft als voorbeeld het overnemen van franchises als Marvel en Star Wars door Disney, in de afgelopen jaren. "Dat kun je vooraf niet zien aankomen, maar daar moeten we in de parken wel meteen op inspelen. En dan moet de planning zo snel mogelijk aangepast worden."

De laatste nieuwe attracties in Disneyland Paris waren vrijevaltoren The Twilight Zone Tower of Terror (2008), themadeel Toy Story Playland (2010) en darkride Ratatouille: The Adventure (2014), alle drie in het Walt Disney Studios Park.



De afgelopen jaren heeft Disneyland gefocust op het opknappen van bestaande attracties, onder de noemer 'Experience Enhancement Plan'. Delcourt zegt trots te zijn op de resultaten.

"Bijna alle facades in Main Street zijn nu gerenoveerd. Peter Pan's Flight herken je niet meer terug. Big Thunder Mountain is straks 200 procent operationeel, zonder storingen en met alle effecten. Onze nieuwe theatershow Mickey and the Magician krijgt een gastwaardering van 91 procent, dat is nog nooit vertoond."

Nog niet al het werk is achter de rug. Bij It's a Small World moeten over een paar maanden alle poppen vervangen zijn. "De eerste 75 zijn al vernieuwd", weet Delcourt. "Volgend jaar krijgt Pirates of the Caribbean nieuwe scènes en verbeterde animatronics. Bij Star Tours komt een prachtige meet and greet-locatie. En van Space Mountain maken we een Star Wars-attractie."

De directeur geeft toe dat Disneyland Paris er enkele jaren geleden niet optimaal bij lag. "We haalden niet het niveau dat we zouden moeten halen." Naast het renoveren van attracties voerde hij verbeteringen door in de souvenirwinkels - met een gevarieerder aanbod - en verdriedubbelde hij het aantal fotolocaties met Disney-figuren. Ook op het gebied van eten en drinken veranderde er veel. "Zo serveerden we eerst Franse gerechten bij onze California Grill. Dat kan natuurlijk niet."

2017 staat in het teken van het 25-jarig bestaan van Disneyland Paris. Ter gelegenheid van die verjaardag worden in het voorjaar een nieuwe avondshow en een nieuwe parade geïntroduceerd. Van half januari tot eind maart vindt Season of the Force plaats, met extra Star Wars-entertainment.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be