Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: achter de schermen bij vernieuwde Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

03-12-2016, 13.07 uur

Big Thunder Mountain in Disneyland Paris ligt er weer als nieuw bij. Na een enorme opknapbeurt van ruim een jaar wordt de beroemde achtbaan deze maand heropend. Looopings kreeg de kans om als eerste te ontdekken wat er is veranderd bij de 'the wildest ride in the wilderness'.

In de afgelopen twaalf maanden hebben decorateurs en technici zich ontfermd over elk element in de 25 jaar oude attractie. "Bijna alle onderdelen zijn opgepoetst of vervangen", vertelde Walt Disney-artdirector Beth Clapperton tijdens een bijzondere rondleiding achter de schermen.

"Niet alleen het indrukwekkende rotswerk, maar ook alle individuele decoraties en figuren zoals vleermuizen en ezels. Dat was hard nodig." Zelfs de geisers aan de overkant van het meer, die al jarenlang buiten werking waren, zijn gemaakt.

De laatste scène van de achtbaan herkennen fans waarschijnlijk helemaal niet terug. In een grot met 'explosieven' wordt straks gebruikgemaakt van speciale effecten als videoprojecties.

De fabrikant van de rollercoaster, het Nederlandse bedrijf Vekoma, werd ingeschakeld om de techniek uit 1992 te actualiseren. "Daardoor is het systeem een stuk betrouwbaarder geworden, met minder storingen", weet Clapperton. Ook de vijf treinen zijn - op de onderstellen na - helemaal nieuw.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de attractie. Clapperton en haar team leveren Big Thunder Mountain over drie dagen op. "Dankzij deze renovatie is Big Thunder Mountain weer het icoon dat Disneyland Paris verdient", zegt ze. De officiële heropening vindt plaats op zaterdag 17 december.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be