Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Eerste tests bij hoogste en snelste achtbaan van Europa

30-11-2016, 21.04 uur

De hoogste en snelste achtbaan van Europa maakt voor het eerst testritjes. Op YouTube staat een filmpje waarop te zien is hoe een trein van de 112 meter hoge rollercoaster in het Spaanse Ferrari Land omhoog wordt gelanceerd.

Daarbij wordt de topsnelheid van 180 kilometer per uur nog niet bereikt. De trein is vormgegeven als een racewagen van Ferrari. Een woordvoerder zei in september nog dat er halverwege oktober al getest zou gaan worden.

De launched coaster komt uit de fabriek van de firma Intamin uit Zwitserland. Het nieuwe pretpark Ferrari Land hoort bij PortAventura World in Salou. Er hangt een prijskaartje van 100 miljoen euro aan. De opening vindt plaats op vrijdag 7 april 2017.



Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be