Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Hotel is niet sexy genoeg voor Walibi Holland'

01-12-2016, 08.30 uur

Er komt geen hotel bij Walibi Holland. Hoewel er plannen zijn voor het uitbreiden van het vakantiepark naast het pretpark, zou een hotel niet geschikt zijn. Dat is namelijk "niet sexy genoeg voor de doelgroep", zegt manager Marc van den Broek in een interview.

"Tieners en jongvolwassenen willen een uitdagende en vernieuwende accommodatie", aldus Van den Broek in gesprek met vakblad Hospitality Management. Daarom kiest men het liefst voor een concept dat nog niet bestaat. "Het zou zelfs een boomhut kunnen zijn."

Walibi hoeft geen rekening te houden met gezinnen met kinderen. "Die doelgroep komt hier bijna niet, want Walibi is een echt achtbanenpark. Wat dat betreft is de Efteling veel breder dan wij."

Volgens de manager zijn er concrete plannen voor een uitbreiding van het vakantiepark. "De plannen zijn concreet, maar de uitvoering nog niet." Jaren geleden wilde Walibi nog honderd nieuwe vakantiehuizen bouwen. Dat ging toen om onduidelijke redenen niet door.

Overigens opent de Efteling volgend jaar een nieuw vakantiepark met zowel boomhutten als een groot hotel.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be