Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Nieuwe achtbaan in Fries pretpark is oude bekende

30-11-2016, 15.50 uurBeeld: CoasterWolf

Er opent volgend jaar een nieuwe achtbaan in het Friese pretpark Duinen Zathe. Dat bevestigt eigenaar Jeroen Kolhoff aan Looopings. Het attractiepark in Appelscha neemt de London City Coaster over van kermisexploitant Buwalda.

De rollercoaster reisde afgelopen jaren op de Nederlandse kermis. Nu krijgt de baan een vaste plek in Duinen Zathe. "We gaan hem in januari opbouwen", aldus Kolhoff. "Het halve park wordt op dit moment gerenoveerd, verbouwd en mooier gemaakt."

Duinen Zathe heeft een deel van het gesloten Verkeerspark Assen overgenomen. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe verkeerstuin. Alle overtollige spullen zijn geveild.

De London City Coaster werd begin jaren negentig gebouwd door fabrikant Pinfari uit Italië. Voordat de attractie op de kermis belandde, stond het gevaarte in de Britse parken Spanish City Amusement Park (tot en met 2000) en Lightwater Valley (2004 tot en met 2008).

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be