Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Walibi Holland wil handen niet branden aan homodag'

30-11-2016, 13.41 uur

Er komt toch geen homodag in Walibi Holland. De zogeheten FunGayDay, die volgend jaar zou plaatsvinden, gaat niet door. Volgens de organisatoren durfde het pretpark het binnenhalen van het homo-evenement bij nader inzien niet aan. Walibi zelf houdt het op een zakelijk meningsverschil.

"Ondanks enthousiasme van beide zijden sinds eind 2015, gedane toezeggingen en vele reeds overeengekomen zaken zegt Walibi nu de handen niet te willen branden", schrijft initiatiefnemer Alfred Verhoeven. "Wij zijn zeer verbaasd dat dit in 2016 blijkbaar nog voor moet komen!"

Een woordvoerster van het attractiepark heeft een andere verklaring. "Wij zijn met de organisatie in onderhandeling geweest, maar we konden zakelijk niet tot overeenstemming komen", aldus de voorlichtster.

Aanvankelijk stond de homodag al voor dit jaar op de agenda. "Een pretpark is leuk, maar het wordt pas fun als je de gays erin loslaat", zei Verhoeven. Het evenement werd echter uitgesteld toen de voorbereidingen vertraging hadden opgelopen, naar verluidt omdat een van de organisatoren langdurig ziek was.

De bedenkers gaan nu op zoek naar een nieuwe locatie voor hun homofeest. "Hoewel wij als organisatie uitermate teleurgesteld zijn over dit resultaat, laten we ons niet uit het veld slaan."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be