Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark toont eerste ontwerpen van groot zwemparadijs

30-11-2016, 10.28 uur | Reacties

Het Zweedse pretpark Liseberg presenteert plannen voor de bouw van een gigantisch waterpark met een groot hotel. Het overdekte zwemparadijs bestaat uit acht verschillende baden, tien glijbanen en twee waterspeelplaatsen. Vandaag worden er voor het eerst ontwerpen naar buiten gebracht.

Het hele project gaat naar schatting bijna 200 miljoen euro kosten. Nooit eerder investeerde Liseberg zo'n groot bedrag in één keer. "Als de gemeente volgend jaar goedkeuring verleent, kan de opening plaatsvinden in 2021", zegt directeur Andreas Andersen.

Volgens de huidige plannen krijgt het hotel 453 kamers. Verder komen er een restaurant met 550 zitplaatsen, een bistro met 150 zitplaatsen en een kuuroord. In het waterpark wordt ook een apart restaurant voor vierhonderd personen gebouwd. Het zwemparadijs heeft een capaciteit van 2800 personen.

Volgend jaar opent het attractiepark in Göteborg een schommel van 42 meter hoog. In 2018 komt daar een spectaculaire dive coaster bij.Meer Liseberg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be