Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark toont eerste ontwerpen van groot zwemparadijs

30-11-2016, 10.28 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg presenteert plannen voor de bouw van een gigantisch waterpark met een groot hotel. Het overdekte zwemparadijs bestaat uit acht verschillende baden, tien glijbanen en twee waterspeelplaatsen. Vandaag worden er voor het eerst ontwerpen naar buiten gebracht.

Het hele project gaat naar schatting bijna 200 miljoen euro kosten. Nooit eerder investeerde Liseberg zo'n groot bedrag in één keer. "Als de gemeente volgend jaar goedkeuring verleent, kan de opening plaatsvinden in 2021", zegt directeur Andreas Andersen.

Volgens de huidige plannen krijgt het hotel 453 kamers. Verder komen er een restaurant met 550 zitplaatsen, een bistro met 150 zitplaatsen en een kuuroord. In het waterpark wordt ook een apart restaurant voor vierhonderd personen gebouwd. Het zwemparadijs heeft een capaciteit van 2800 personen.

Volgend jaar opent het attractiepark in Göteborg een schommel van 42 meter hoog. In 2018 komt daar een spectaculaire dive coaster bij.Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be