Liseberg

Zweeds pretpark toont eerste ontwerpen van groot zwemparadijs

30-11-2016, 10:28 uur | Reacties

Het Zweedse pretpark Liseberg presenteert plannen voor de bouw van een gigantisch waterpark met een groot hotel. Het overdekte zwemparadijs bestaat uit acht verschillende baden, tien glijbanen en twee waterspeelplaatsen. Vandaag worden er voor het eerst ontwerpen naar buiten gebracht.

Het hele project gaat naar schatting bijna 200 miljoen euro kosten. Nooit eerder investeerde Liseberg zo'n groot bedrag in één keer. "Als de gemeente volgend jaar goedkeuring verleent, kan de opening plaatsvinden in 2021", zegt directeur Andreas Andersen.


ZIE OOK: Zweeds pretpark kondigt grootste dive coaster van Europa aan

Volgens de huidige plannen krijgt het hotel 453 kamers. Verder komen er een restaurant met 550 zitplaatsen, een bistro met 150 zitplaatsen en een kuuroord. In het waterpark wordt ook een apart restaurant voor vierhonderd personen gebouwd. Het zwemparadijs heeft een capaciteit van 2800 personen.

Volgend jaar opent het attractiepark in Göteborg een schommel van 42 meter hoog. In 2018 komt daar een spectaculaire dive coaster bij.ZIE OOK: Niet zomaar een zweefmolen: over de kop op 35 meter hoogte

Reacties