Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn bevestigt nieuwe attractie: eerste 'mega disk'o' van Nederland

28-11-2016, 17.20 uur

Avonturenpark Hellendoorn krijgt in 2017 de eerste 'mega disk'o' van Nederland. Dat vertelt een woordvoerder van het Overijsselse pretpark aan Looopings. De nieuwe attractie bestaat uit een halfpipe met daarop een ronddraaiende schijf die heen en weer slingert.

Per keer kunnen 24 personen plaatsnemen op de schijf. De attractie is 14,5 meter hoog en 37,5 meter lang. Bezoekers moeten minimaal 1.20 meter zijn om een ritje te mogen maken. De opening staat gepland voor het voorjaar.

De disk'o wordt overgenomen van attractiepark Isla Mágica in Spanje, onderdeel van dezelfde parkengroep als Hellendoorn. "We zorgen dat hij er weer als nieuw uitziet", aldus de zegsman. "Er zal meer budget en aandacht zijn voor decoraties en storytelling dan gewoonlijk."

Over het thema en de locatie in het park wil hij nog niets kwijt. De attractie komt uit de fabriek van de firma Zamperla uit Italië. De ride is uniek in Nederland, al staat in het overdekte pretpark Preston Palace (Almelo) al wel een kleine variant van de disk'o.

Afgelopen week gingen er al geruchten over de komst van de attractie. Toen wilde de woordvoerder nog niets bevestigen.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be