Movie Park Germany

Movie Park Germany sluit attractie: Ice Age Adventure verdwijnt

06-12-2016, 16.43 uur | Reacties

Slecht nieuws voor fans van de Ice Age-films. Movie Park Germany neemt afscheid van Ice Age Adventure. De overdekte attractie blijft voorgoed gesloten, vertelt een woordvoerster aan Looopings. Het contract met filmmaatschappij 20th Century Fox is verlopen.

Dat houdt in dat de darkride op dinsdag 1 november 2016 voor de laatste keer geopend was. "Nu de samenwerking is geëindigd, gaat de attractie dicht en zijn de Ice Age-karakters niet meer te ontmoeten in het park", aldus de voorlichtster. De Ice Age-film in 4D-bioscoop Roxy blijft wel draaien.


ZIE OOK: Movie Park Germany haalt tien jaar oude Ice Age-film tevoorschijn

Ice Age Adventure werd gebouwd door de Zwitserse firma Intamin en opende in 2005, als vervanger van de darkride Looney Tunes Adventure uit 1996. Toen Movie Park de rechten op de Looney Tunes-figuren eind 2004 verloor, moest de attractie binnen een paar maanden tijd omgebouwd worden. Daarvoor werd het Amerikaanse decoratiebedrijf Thinkwell ingeschakeld.

Bezoekers maakten een boottocht door de wereld van Ice Age, samen met mammoet Manny, sabeltandtijger Diego, luiaard Sid en eekhoorn Scrat. De rit eindigde met een ophaalbrug en een splash. In 2006 won de attractie een TEA Thea Award voor de beste attractie met een beperkt budget.

De afgelopen jaren lag Ice Age Adventure er erg slecht bij. Veel poppen waren kapot en speciale effecten werkten niet meer. In 2013 beloofde Movie Park nog dat er een grote renovatie op de planning stond, met nieuwe karakters en scènes. Die ging uiteindelijk niet door.

Movie Park Germany wil nog niet kwijt wat er in de toekomst met het Ice Age-gebouw gaat gebeuren. "Er zijn plannen voor, maar die gaan we nog niet onthullen."ZIE OOK: Toch geen opknapbeurt voor Ice Age Adventure in Movie Park

Reacties