Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Aquatopia

Aquarium Antwerpen gaat dicht: nieuwe eigenaar heeft niets met vissen

26-11-2016, 16:53 uur | Reacties

Een belangrijke toeristische attractie in Antwerpen verdwijnt. Aquarium Aquatopia sluit begin januari 2017 de deuren. De nieuwe eigenaar van de binnenattractie - de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR - heeft naar eigen zeggen niets met vissen.

Ook het teruglopende bezoekersaantal speelt mee. Op 5 januari zal Aquatopia sluiten, na de drukke kerstperiode. Er zijn dan gemiddeld zo'n tweeduizend bezoekers per dag aanwezig.

ZIE OOK: Populair waterpark Océade gaat definitief dicht

Er komt een nieuwe "grote toeristische attractie" voor in de plaats, vertelt manager Jacqueline Struik aan regionale media. "Er lopen finale onderhandelingen met andere investeerders." Voor de dieren in het aquarium wordt "een duurzame oplossing" gezocht.

Medewerkers verliezen hun baan. "Het personeel voelde de bui al een tijdje hangen, maar het blijft een bittere pil", zegt een vakbondssecretaris. "Het gaat om een kleine ploeg met een hechte band met elkaar en met de dieren."

Aquatopia, geopend in 2003, ligt aan het Koningin Astridplein, op een steenworp afstand van Zoo Antwerpen. Er zijn zeven themadelen met ongeveer tienduizend soorten vissen en reptielen: Regenwoud, Moeras, Mangrove, Koraalriffen, Oceaan, Labo en Duikboot. Entreebewijzen kosten 15,50 euro per stuk.

ZIE OOK: Studio 100 wil Plopsa-zwembad bouwen in Antwerpen

Reacties
Bijdrage