Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aquatopia

Aquarium Antwerpen gaat dicht: nieuwe eigenaar heeft niets met vissen

26-11-2016, 16.53 uur

Een belangrijke toeristische attractie in Antwerpen verdwijnt. Aquarium Aquatopia sluit begin januari 2017 de deuren. De nieuwe eigenaar van de binnenattractie - de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR - heeft naar eigen zeggen niets met vissen.

Ook het teruglopende bezoekersaantal speelt mee. Op 5 januari zal Aquatopia sluiten, na de drukke kerstperiode. Er zijn dan gemiddeld zo'n tweeduizend bezoekers per dag aanwezig.

Er komt een nieuwe "grote toeristische attractie" voor in de plaats, vertelt manager Jacqueline Struik aan regionale media. "Er lopen finale onderhandelingen met andere investeerders." Voor de dieren in het aquarium wordt "een duurzame oplossing" gezocht.

Medewerkers verliezen hun baan. "Het personeel voelde de bui al een tijdje hangen, maar het blijft een bittere pil", zegt een vakbondssecretaris. "Het gaat om een kleine ploeg met een hechte band met elkaar en met de dieren."

Aquatopia, geopend in 2003, ligt aan het Koningin Astridplein, op een steenworp afstand van Zoo Antwerpen. Er zijn zeven themadelen met ongeveer tienduizend soorten vissen en reptielen: Regenwoud, Moeras, Mangrove, Koraalriffen, Oceaan, Labo en Duikboot. Entreebewijzen kosten 15,50 euro per stuk.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be