Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis op Amsterdamse Dam verdwijnt

26-11-2016, 13.30 uur

De kermis op de Dam in Amsterdam heeft haar langste tijd gehad. Na 2018 verdwijnt het evenement van het beroemde plein in de hoofdstad. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan besloten naar aanleiding van klachten over overlast.

Er is nog een overeenkomst tot 2019. Die zal niet worden verlengd. De gemeente wil maatregelen nemen om overlast door massale drukte in de binnenstad tegen te gaan. Het is niet duidelijk of de kermis op een andere locatie terugkomt.

Naar aanleiding van klachten van ondernemers werd in oktober al besloten dat de halfjaarlijkse kermis voortaan nog maar één keer per jaar plaatsvindt. Het binnenstadsbestuur gaf toen al aan dat de kermis eigenlijk helemaal weg zou moeten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be