Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouwer van nieuwe attractie Efteling in financiële problemen

26-11-2016, 10.00 uurBeeld: @cindy_ve

De bouwer van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica zit in zwaar weer. Het Brabantse bouwbedrijf Heijmans kampt met financiële problemen. In een interne mail spreekt de raad van bestuur over "onrust in ons bedrijf, bij onze klanten en relaties".

Maandag worden werknemers bijgepraat over de financiële situatie, meldt het FD. De bijeenkomst op het hoofdkantoor in Rosmalen wordt geleid door topman Bert van der Els, die vrijdag zijn vertrek aankondigde. Ook financieel directeur Mark van den Biggelaar stapt op.

Heijmans meldde begin deze maand meerdere tegenvallers, waardoor het bedrijf mogelijk bankconvenanten niet kan nakomen. De beurskoers kreeg harde klappen. Of de situatie ook gevolgen heeft voor de bouw van de Efteling-attractie, is op dit moment niet duidelijk.

Heijmans en de Efteling werken al jaren zeer intensief met elkaar samen. De onderneming werd ingeschakeld bij de bouw van onder meer Vogel Rok, PandaDroom, het Efteling Theater, De Vliegende Hollander, Raveleijn, Aquanura, Baron 1898 en bungalowpark Bosrijk.

Bovendien is het bedrijf jaarlijks betrokken bij het legen van de Wensbron. Ook op bestuurlijk vlak is er veel overlap tussen het pretpark en Heijmans. Ten minste drie oud-bestuursleden van de Efteling waren eerder manager bij Heijmans: Lambert Heijmans, Joop Janssen en Berry Bemelmans.

Opvallend genoeg ging de Efteling voor de bouw van het nieuwe vakantiepark Loonsche Land in zee met een concurrent.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be