Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hoofd van Efteling-wolf aangeboden op Marktplaats

26-11-2016, 19.55 uur

Op Marktplaats is een wel heel uniek Efteling-souvenirtje verschenen. Een man uit Tilburg biedt het hoofd van de Grote Boze Wolf aan. Het beest is in het pretpark te vinden bij het huisje van de Zeven Geitjes in het Sprookjesbos, waar hij verlekkerd met zijn tong uit zijn bek naar binnen loert.

Volgens de eigenaar, ene Jean, is het wolvenhoofd legaal verkregen. Hij zou het attribuut gehad hebben van Jan Melis, voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling.

"De wolf heeft echt in het Sprookjesbos gestaan en is ooit aan een kennis geschonken wegens een gelukte reanimatie van een hartpatiënt in de Efteling", schrijft de verkoper. "Heeft lang hier op de kast gestaan, maar zijn er klaar mee." De opbrengst zou geschonken worden aan de Nederlandse Hartstichting.

Het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes is sinds 1973 in de Efteling te vinden. Pas sinds 1988 zit er beweging in de Boze Wolf. In 2001 kreeg de pop een nieuw besturingssysteem.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be