Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Belgische dierentuin laat bezoekers slapen tussen de dieren

24-11-2016, 15.50 uur

Het wordt in de toekomst mogelijk om te overnachten tussen de dieren in de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Het drukbezochte themapark wil geen standaard hotel bouwen. In plaats daarvan kiest het management voor vijfhonderd losstaande cabines, die geïntegreerd worden in een dierenverblijf.

"Het is mijn droom dat onze gasten gedurende één tot vier nachten kunnen samenleven met bepaalde diersoorten, zonder dat dit risico's met zich meebrengt voor hen of voor de dieren", vertelt eigenaar en oprichter Eric Domb aan dagblad L'Echo.

Het gaat om kamers voor vier of vijf personen. Domb hoopt binnen een jaar met de definitieve plannen naar buiten te komen. Financieel zou het plaatje al wel rond zijn.

Pairi Daiza werd meermaals uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Vorig jaar kwamen er naar schatting anderhalf miljoen bezoekers, goed voor een omzet van 42 miljoen euro. Het park neemt nu vijftig hectare in beslag. Dat kan uitgebreid worden tot 130 hectare.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be