Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

24-11-2016, 13.12 uur | Reacties

Een groep terroristen die afgelopen weekend in Frankrijk is gearresteerd, was van plan om komende maand een aanslag te plegen in Disneyland Paris. De opgepakte personen wilden op donderdag 1 december toeslaan in het pretpark.

Dat blijkt uit informatie die de politie heeft aangetroffen op een smartphone van een van de verdachten, meldt persbureau Reuters. Volgens politiebronnen waren ook winkelstraat Champs Elysées, het hooggerechtshof, de binnenlandse veiligheidsdienst en de recherche doelwitten.

Afgelopen weekend werden meerdere personen aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van de reeks aanslagen uit naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De arrestanten komen uit Frankrijk en Marokko.

Op 13 november 2015 kwamen 137 mensen om het leven toen terroristen aanslagen pleegden op verschillende plekken in Parijs. Disneyland Paris bleef vier dagen lang gesloten. Sindsdien kampt het pretparkresort met teruglopende bezoekersaantallen. De veiligheidsmaatregelen werden opgeschroefd.

Afgelopen najaar werd de Efteling nog genoemd als mogelijk doelwit voor een aanslag. Een opgepakte moslima uit Werkendam had de naam van het sprookjespark laten vallen in gesprekken met sympathisanten van IS.

Meer Disneyland Paris
Reacties