Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

24-11-2016, 13.12 uur

Een groep terroristen die afgelopen weekend in Frankrijk is gearresteerd, was van plan om komende maand een aanslag te plegen in Disneyland Paris. De opgepakte personen wilden op donderdag 1 december toeslaan in het pretpark.

Dat blijkt uit informatie die de politie heeft aangetroffen op een smartphone van een van de verdachten, meldt persbureau Reuters. Volgens politiebronnen waren ook winkelstraat Champs Elysées, het hooggerechtshof, de binnenlandse veiligheidsdienst en de recherche doelwitten.

Afgelopen weekend werden meerdere personen aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van de reeks aanslagen uit naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De arrestanten komen uit Frankrijk en Marokko.

Op 13 november 2015 kwamen 137 mensen om het leven toen terroristen aanslagen pleegden op verschillende plekken in Parijs. Disneyland Paris bleef vier dagen lang gesloten. Sindsdien kampt het pretparkresort met teruglopende bezoekersaantallen. De veiligheidsmaatregelen werden opgeschroefd.

Afgelopen najaar werd de Efteling nog genoemd als mogelijk doelwit voor een aanslag. Een opgepakte moslima uit Werkendam had de naam van het sprookjespark laten vallen in gesprekken met sympathisanten van IS.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be