Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling breekt nostalgische Vlindermolen af

23-11-2016, 22.00 uurBeeld: @plaetjesmakers

De Vlindermolen op het Anton Pieckplein in de Efteling is verdwenen. Sinds afgelopen week ontbreekt de rupsbaan. De nostalgische attractie uit 1977 blijkt te zijn weggehaald voor een grootschalige onderhoudsbeurt, die tot eind januari 2017 duurt.

Niet alleen de molen is weg: ook alle decoraties worden de komende tijd weggehaald en vernieuwd. De Efteling heeft de renovatie opvallend genoeg zelf verzwegen. De Vlindermolen komt niet voor op de officiële onderhoudslijst van het pretpark.

De molen bestaat uit twintig karretjes die rondjes rijden over een golvend parcours. In het midden staat een beeld van een man met een hoge hoed die met een schepnet vlinders probeert te vangen. Volgend jaar is de carrousel veertig jaar in de Efteling te vinden.

Vorig jaar onderging de nabijgelegen Vermolenmolen nog een grote renovatie, die maar liefst vijf maanden duurde.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be