Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Bedenker van nieuw pretpark WitchWorld Almere krijgt meer tijd voor financiering

22-11-2016, 17.00 uur | Reacties

Het benodigde bedrag voor de bouw van het nieuwe pretpark WitchWorld in Almere is nog steeds niet binnen. Eigenlijk had er in april al 20 miljoen euro op tafel moeten liggen. Initiatiefnemer Ton Theunis krijgt nu meer tijd om het geld bij elkaar te sprokkelen.

Theunis wil een half afgebouwd kasteel langs de snelweg kopen om daar zijn droom te realiseren: een themapark over heksen, trollen en andere fantasiewezens. Er is met de huidige eigenaar Gravin BV een principeakkoord gesloten over de verkoop, maar de financiën zijn nog niet rond.

"Het is een complexe zaak, die tijd nodig heeft", vertelt Jaap Kevelam van Gravin aan Omroep Flevoland. "Daarom hebben wij de termijn waarop de financiering rond moet zijn, verlengd."

Gesprekken met potentiële investeerders lopen nog. Bedenker Theunis: "Er is serieuze interesse van buitenlandse investeerders." Hij wil geen details geven. "We doen dingen onder de radar, ik kan daar niets over zeggen."

Gravin BV zegt begrip te hebben voor het trage proces. "Daarom hebben wij ook geen fatale datum afgesproken", aldus Kevelam. Hij is naar eigen zeggen positief over een goede afloop. "Al komt er natuurlijk een moment waarop er een besluit moet worden genomen."

Theunis hoopt dat WitchWorld in 2019 geopend kan worden, al kan dat ook 2020 worden. "Het gaat stapje voor stapje. Ik weet dat mensen bepaalde verwachtingen hebben. Maar voor je met vrachtwagens kunt gaan rijden, moet je veel papierwerk verrichten." Voor de bouw is in totaal 90 miljoen euro nodig.

Meer WitchWorld Almere
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be