Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Fabrikanten

Is dit de achtbaan van de toekomst?

21-11-2016, 10:00 uur | Reacties

Een Duitse fabrikant van attracties claimt de "achtbaan van de toekomst" ontwikkeld te hebben. Maurer Rides bedacht de 'spike coaster', een elektrisch aangedreven achtbaan met losse karretjes. In de voertuigen zit een motor.

De aandrijving werkt niet met banden, maar met tandwielen. "De tandwielen zorgen voor snellere acceleraties en hoge snelheden in bochten", zegt een woordvoerder. "Bovendien kunnen banden slippen. Dat probleem hebben we geƫlimineerd."

ZIE OOK: Achtbaanbouwer presenteert 'xtreme spinning coaster' met lancering en inversies

Een nadeel van elektrisch aangedreven achtbanen is dat ze niet werken op zwaartekracht, waardoor een ritje normaal gesproken minder heftig aanvoelt dan bij gewone rollercoasters. Maurer heeft daar naar eigen zeggen wat op gevonden door de karretjes te versnellen bij een afdaling.

Elk bakje heeft twee zitplaatsen, achter elkaar. Het idee voor het nieuwe transportsysteem ontstond vijf jaar geleden. Volgend jaar opent een eerste exemplaar in het Zuid-Duitse Skyline Park onder de noemer Sky Dragster. Een prototype heeft al testritjes gemaakt.ZIE OOK: Nieuw ontwerp: achtbaan met dubbele looping voor kleine pretparken

Reacties