Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Is dit de achtbaan van de toekomst?

21-11-2016, 10.00 uur

Een Duitse fabrikant van attracties claimt de "achtbaan van de toekomst" ontwikkeld te hebben. Maurer Rides bedacht de 'spike coaster', een elektrisch aangedreven achtbaan met losse karretjes. In de voertuigen zit een motor.

De aandrijving werkt niet met banden, maar met tandwielen. "De tandwielen zorgen voor snellere acceleraties en hoge snelheden in bochten", zegt een woordvoerder. "Bovendien kunnen banden slippen. Dat probleem hebben we geëlimineerd."

Een nadeel van elektrisch aangedreven achtbanen is dat ze niet werken op zwaartekracht, waardoor een ritje normaal gesproken minder heftig aanvoelt dan bij gewone rollercoasters. Maurer heeft daar naar eigen zeggen wat op gevonden door de karretjes te versnellen bij een afdaling.

Elk bakje heeft twee zitplaatsen, achter elkaar. Het idee voor het nieuwe transportsysteem ontstond vijf jaar geleden. Volgend jaar opent een eerste exemplaar in het Zuid-Duitse Skyline Park onder de noemer Sky Dragster. Het prototype heeft al testritjes gemaakt.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be