Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: rokende bezoekers blijven probleem voor Disneyland Paris

27-11-2016, 10.00 uur

Bezoekers van Disneyland Paris trekken zich niets aan van steeds strenger wordende regels omtrent roken. Dit jaar werd het rookbeleid in de Disney-pretparken aangescherpt. Toch blijven gasten naar hun sigaretten grijpen op plekken waar dat niet mag, ook in de buurt van kinderen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Looopings. Officieel mag er in Disneyland alleen gerookt worden in afgebakende rookzones. Omdat veel bezoekers de regels bleken te negeren, werden onlangs nieuwe waarschuwingsborden opgehangen.

Ook verschenen er antirooksymbolen op veel prullenbakken. Maar wie een weekend in Disneyland verblijft, merkt dat die maatregelen weinig hebben uitgehaald. Opvallend is bovendien dat passerende medewerkers zelden tot nooit ingrijpen.

In het parkreglement van Disneyland Paris staat letterlijk: "Roken is niet toegestaan in de overdekte en niet-overdekte ruimtes in de themaparken, uitgezonderd in de speciaal voor rokers ingestelde en ingerichte buitenruimten. Deze regel is ook van toepassing op elektronische sigaretten."



















Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be