Julianatoren

Julianatoren mag nieuwe attracties niet opbouwen: 'Het is zo zuur'

07-12-2016, 21:28 uur | Reacties

De Julianatoren zit in een lastig parket. Het Apeldoornse pretpark heeft twee nieuwe attracties besteld, maar die mogen niet worden opgebouwd. Dat vertelt directeur Jeroen Buter aan Looopings. Er is namelijk geen bestemmingsplan, waardoor het aanvragen van bouwvergunningen onmogelijk is.

Het park is al zeventien jaar bezig om een bestemmingsplan op te stellen. Een milieuorganisatie gooit roet in het eten door het proces zo veel mogelijk te vertragen. "Het is zo zuur", verzucht Buter. "Dit betekent dat we ook in 2017 geen nieuwe attracties kunnen openen, terwijl we dat wel zouden willen."


ZIE OOK: Milieufreaks vechten tegen uitbreiding van pretpark Julianatoren

Vandaag diende een rechtszaak over het bestemmingsplan bij de Raad van State, aangespannen door Stichting Werkgroep Milieuzorg tegen de gemeente Apeldoorn. Over twaalf weken volgt de uitspraak.

Buter hoopt dat het snel afgelopen is met de vertragingen. "We wachten al sinds 1947 op een bestemmingsplan. Het zou een goede zaak zijn als het er eindelijk komt, zodat voor alle partijen duidelijk is wat wel en niet mag. Maar nu kunnen we eigenlijk helemaal niets. Ik mag zelfs geen toiletgebouw neerzetten."

De twee nieuwe attracties liggen al twee jaar 'op de plank'. De directeur benadrukt dat het bestemmingsplan niets zegt over eventuele uitbreidingen of nieuwigheden. "Het is puur een goedkeuring voor wat er al staat. Pas daarna kunnen we gaan nadenken over de toekomst."

Buter blijft optimistisch. Hij ziet ondanks alles ook positieve kanten. "Deze vertragingen hebben ons gedwongen om na te denken over onze identiteit en ons verdienmodel. We positioneren ons nu als een echt kinderpretpark, met herkenbare mascottes en veel shows. Dat is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken."

ZIE OOK: Milieuclub klaagt weer over attracties Julianatoren

Reacties