Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Achtbaanbouwer presenteert 'xtreme spinning coaster' met lancering en inversies

16-11-2016, 11.05 uur

Een gerenommeerde Duitse attractiebouwer brengt een nieuw soort achtbaan op de markt: een rollercoaster met meerdere lanceringen, inversies én draaiende bakjes. De 'xtreme spinning coaster' van fabrikant Mack Rides werd gisteren gepresenteerd.

Dankzij een wissel kunnen er twee treinen tegelijk op de baan staan. Het is ook mogelijk om zowel een trein met draaiende bakjes als een normale trein aan te schaffen. Bezoekers kunnen dan kiezen uit twee verschillende ritervaringen bij één achtbaan.

Normaal gesproken gaan spinning coasters niet over de kop. Vorig jaar werd het ontwerp van de karretjes al getest op lanceerachtbaan Blue Fire in het Duitse pretpark Europa-Park.

Mack Rides is de bouwer van attracties als Carnaval Festival en Monsieur Cannibale in de Efteling, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind en Backstroke in Toverland, SuperSplash, Wickie The Battle, De Draak en De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne, Bob Express en Speedy Bob in Bobbejaanland en Pulsar en Flash Back in Walibi Belgium.Meer leveranciers
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be