Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Natuurmonumenten vreest voor toekomstplannen Efteling

15-11-2016, 17.12 uur

De Vereniging Natuurmonumenten maakt zich grote zorgen over de uitbreidingsplannen van de Efteling. Het pretpark onderzoekt de mogelijkheid om ten zuiden van het huidige park een nieuwe toegangsweg aan te leggen. Dat ziet Natuurmonumenten absoluut niet zitten, staat in een brief aan de gemeente Loon op Zand.

Op dit moment worden de beschermde natuurgebieden Landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen verbonden door een zogeheten natuurbrug.

"Het is van groot belang dat aan weerszijden van de natuurbrug voldoende rust en ruimte blijft, zodat dieren die de natuurbrug gebruiken geschikte leefgebieden hebben aan beide zijden van de weg", zegt gebiedsmanager Toon Loonen.

"De in het masterplan opgenomen optie om een tweede toegangsweg aan te leggen, midden in de natuurzone, is voor Natuurmonumenten niet aanvaardbaar."

Een woordvoerder van de Efteling benadrukt dat er nog geen definitief besluit is genomen. "De visie van Natuurmonumenten wordt meegenomen in de besluitvorming." Een andere optie is het aanleggen van een andere toegangsweg, dichter bij het Efteling Hotel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be