Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierentuinen en pretparken houden vogels binnen vanwege vogelgriep

15-11-2016, 07.00 uur

Nederlandse dierentuinen hebben maatregelen genomen vanwege de vogelgriep. Sinds deze week moeten dierenparken vermijden dat bezoekers in contact komen met vogels. Veel doorloopvolières zijn dicht.

Onder meer Artis, Diergaarde Blijdorp, Burgers' Zoo, Ouwehands Dierenpark, DierenPark Amersfoort, Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon, Dierenrijk in Nuenen en AquaZoo in Leeuwarden hebben hun doorloophokken gesloten.

Dierenpark Wildlands haalde uit voorzorg de parelhoenders naar binnen. De Efteling voert dierenshow Raveleijn momenteel op zonder vogels.

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hoopt dat het ministerie inziet dat direct contact tussen dierentuinvogels en bezoekers te verwaarlozen is en besmetting niet kan plaatsvinden, zodat de hokken weer open kunnen.

In het Rotterdamse pretpark Plaswijckpark is vogelgriep van het type H5N8 ontdekt. De besmette vogels zijn gedood en er mogen geen bezoekers in het gedeelte van het park komen waar de dieren zich bevonden.

Afgelopen week werd er vogelgriep geconstateerd in Nederland. Er geldt op dit moment een landelijke afscherm- en ophokplicht, ingesteld door het ministerie van Economische Zaken.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be