Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Opknapbeurt voor Vliegende Hollander, Pagode en sprookjes in de Efteling

16-11-2016, 10.26 uurBeeld: @LeroyMijns

Niet alleen de Python is volgend jaar geruime tijd gesloten voor een renovatie. De Efteling geeft ook waterachtbaan De Vliegende Hollander en uitkijktoren Pagode een grote onderhoudsbeurt. Verder worden drie sprookjes opgeknapt.

De Efteling grijpt de jaarlijkse wintersluiting van De Vliegende Hollander aan om de attractie uit 2007 flink op te lappen, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Op dit moment staat de toren met de liftheuvel in de steigers. De vijver is leeggepompt. "We gaan binnen ook van alles doen."

Een deel van de buitenbaan wordt volledig vervangen. "Het stuk net voor de splash", aldus de voorlichtster. "Dat gedeelte slijt sneller, omdat de baan daar steeds nat en weer droog wordt." De Vliegende Hollander heropent na afloop van de Winter Efteling, op 1 februari 2017.

De Pagode (1987) is twee maanden dicht, van begin april tot begin juni. In het Sprookjesbos is Draak Lichtgeraakt wekenlang niet te zien. Eigenlijk zou het brullende beest afgelopen najaar al opgeknapt worden. Ook de Vliegende Fakir komt volgend jaar aan de beurt.

De Efteling viert feest in 2017: het attractiepark bestaat 65 jaar. In de zomer opent de nieuwe attractie Symbolica.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be