Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Toekomst van gigantische houten achtbaan onzeker

13-11-2016, 19.50 uur

De toekomst van de spectaculaire houten achtbaan Colossos in het Duitse pretpark Heide Park blijft onzeker. De zestig meter hoge rollercoaster ging eind juli dicht voor werkzaamheden. Of de baan in 2017 weer draait, kan het attractiepark nog niet zeggen.

"We weten het nog niet", vertelt directielid Sabrina de Carvalho in een interview met een fansite. "Er wordt hard aan gewerkt, maar het is een complexe zaak. Er komen veel metingen en berekeningen bij kijken."

Heide Park overlegt naar eigen zeggen met "tientallen experts" over de kwestie. Colossos, geopend in 2001, bestond het afgelopen seizoen vijftien jaar. De baan is 1344 meter lang, met een topsnelheid van 110 kilometer per uur.

Overigens staat in Europa nóg een indrukwekkende houten achtbaan tot nader order stil: Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården is gesloten vanwege problemen met de vergunning.

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be