Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Gewaagd: Walibi verft legendarische mega-achtbaan Goliath blauw

22-11-2016, 15.01 uur

Walibi Holland heeft een gedurfde beslissing genomen. De legendarische Goliath - de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux - krijgt een nieuwe look. Deze winter wordt de groene rollercoaster blauw geverfd.

"Om te vieren dat de Goliath vijftien jaar bestaat, krijgt de attractie een flinke opfrisbeurt", vertelt een woordvoerster aan Looopings. De ondersteuningen van de mega coaster blijven zwart. Beide treinen worden zwart. Nu is één van de treinen nog groen.

Deze week zijn de werkzaamheden begonnen. Tijdens de verfbeurt worden de steunpilaren ingepakt om ze te beschermen tegen verf.

Bij de opening in 2002 was de snelheidsduivel groen met paars. In het najaar van 2013 zijn de ondersteuningen zwart gemaakt.

De Goliath, gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin, is 1214 meter lang en 46,8 meter hoog. Tijdens een ritje behalen passagiers een topsnelheid van 106 kilometer per uur. De bouw kostte destijds 25 miljoen gulden.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be