Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Pretpark geeft openhartig kijkje achter de schermen in tv-serie

11-11-2016, 17.45 uur

Hoe is het om zelf een pretpark te runnen? Het Brabantse attractiepark BillyBird Park Hemelrijk geeft een uniek kijkje achter de schermen. In een nieuwe documentaireserie komt het reilen en zeilen van de eigenaren in beeld, inclusief een hoop dingen die misgaan.

De tv-serie 'De Billy Familie' volgt ondernemers Ton en Gerrie Derks, die een snackbar aan een waterplas in dertig jaar tijd hebben omgebouwd tot een familiepretpark waar jaarlijks ruim 200.000 bezoekers komen. Sinds 2009 staat er ook een grote achtbaan.

Het leven van de twee nuchtere eigenaren staat volledig in dienst van BillyBird, blijkt uit de documentaire. Ze steken nog steeds zelf de handen uit de mouwen op de werkvloer. Als er niemand is die mascotte Billy kan spelen, trekt directrice Gerrie Derks bijvoorbeeld zelf het vogelpak aan.

In de zes afleveringen zien we hoe de directie het park toekomstbestendig probeert te maken, onder meer met nieuwe attracties. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Ton en Gerrie Derks hebben meer ideeën dan geld om alles te kunnen realiseren.

De Billy Familie, van filmmaker Chiel Overkamp, is vanaf 18 november elke vrijdag om 18.55 uur te zien op Omroep Brabant. Op YouTube staat al een veelbelovend voorproefje.



Meer BillyBird Park Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be