Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Pretpark geeft openhartig kijkje achter de schermen in tv-serie

11-11-2016, 17:45 uur | Reacties

Hoe is het om zelf een pretpark te runnen? Het Brabantse attractiepark BillyBird Park Hemelrijk geeft een uniek kijkje achter de schermen. In een nieuwe documentaireserie komt het reilen en zeilen van de eigenaren in beeld, inclusief een hoop dingen die misgaan.

De tv-serie 'De Billy Familie' volgt ondernemers Ton en Gerrie Derks, die een snackbar aan een waterplas in dertig jaar tijd hebben omgebouwd tot een familiepretpark waar jaarlijks ruim 200.000 bezoekers komen. Sinds 2009 staat er ook een grote achtbaan.

ZIE OOK: Efteling komt met making-of van nieuwe attractie Symbolica

Het leven van de twee nuchtere eigenaren staat volledig in dienst van BillyBird, blijkt uit de documentaire. Ze steken nog steeds zelf de handen uit de mouwen op de werkvloer. Als er niemand is die mascotte Billy kan spelen, trekt directrice Gerrie Derks bijvoorbeeld zelf het vogelpak aan.

In de zes afleveringen zien we hoe de directie het park toekomstbestendig probeert te maken, onder meer met nieuwe attracties. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Ton en Gerrie Derks hebben meer ideeën dan geld om alles te kunnen realiseren.

De Billy Familie, van filmmaker Chiel Overkamp, is vanaf 18 november elke vrijdag om 18.55 uur te zien op Omroep Brabant. Op YouTube staat al een veelbelovend voorproefje.ZIE OOK: Nieuw dierenpretpark Wildlands Emmen geeft kijkje achter de schermen

Reacties
Bijdrage