Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

5000 euro schade door inbraak bij Apenheul

09-11-2016, 21.18 uur

Twee mannen hebben afgelopen zomer ingebroken bij de Apenheul in Apeldoorn. Ze maakten 's nachts 70 euro buit bij het openbreken van een drank- en snoepautomaat, maar volgens het dierenpark bedraagt de schade bijna 5000 euro.

De heren sloegen toe in de nacht van 18 augustus. Ze knipten het gaas van een hek door, glipten naar binnen en braken de automaat open met een koevoet. Agenten betrapten het duo op heterdaad.

De daders, afkomstig uit Zutphen, verkeren in geldnood en hebben schulden. Dat gaven ze vandaag toe tegenover de politierechter, meldt de Stentor. "Het was dom", zegt een van hen. "Ik dacht dat er wel wat te halen was."

De inbrekers krijgen respectievelijk 170 en 50 uur werkstraf. Eén van hen wordt harder gestraft omdat hij in 2014 al een voorwaardelijke celstraf van vier maanden kreeg. Hij liep nog in zijn proeftijd.

Beide heren hoeven tot spijt van de rechter geen schadevergoeding aan de Apenheul te betalen. Het dierenpark heeft de kostenpost van 5000 euro niet onderbouwd.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be